Hideg és melegburkolás

A burkolási munkát bízza szakembereinkre! Parkettázás, csempézés, járólap és kültéri burkolatok lerakása terén is nagy tapasztalattal rendelkezünk. Kérjen tőlünk díjmentesen árajánlatot!

Melegburkolás

Lakásfelújításnál jelentős tételt képeznek a burkolatok és maga a burkolás, melynek két fajtája a hidegburkolás és melegburkolás. El kell dönteni, hogy milyen burkolatot választunk, mert alapjaiban határozza meg a lakás helyiségeinek a hangulatát.

Mielőtt a burkoláshoz kezdenénk, minden esetben meg kell vizsgálni azt a felületet, ahová a burkolatot rögzíteni szeretnénk. Jó minőségű burkoláshoz alapkövetelmény a megfelelő minőségű, hordképes aljzat. Amennyiben a felület nem sík, nincs vízszintben, a csatlakozó helyiségek szintjéhez viszonyítva eltérés mutatkozik, a rákerülő burkolat esztétikai megjelenése sem lesz tökéletes.

A melegburkolat kellemes, komfort érzetet biztosít számunkra a helyiségben. A legtöbb épületben függetlenül annak funkciójától rendszerint mindkét főbb burkolással egyaránt találkozhatunk. Sok esetben a helyiség esztétikai és funkcionális követelményei szükségessé teszik hézagmentes, esetleg tapintásra meleg érzetet nyújtó burkolás készítését. Ezt nevezzük melegburkolásnak, melyet bármely helyiségben lehet alkalmazni.

A leggyakrabban használt meleg burkolás a PVC, a gumi, a linóleum, a padlószőnyeg, a parafa, és a különböző típusú parketták (hajópadló, szalagparketta, laminált parketta) lerakása.

A laminált padló köszönhetően kedvező árának és gyors, egyszerű lerakhatóságának, napjaink egyik legnépszerűbb padlóburkolata. Erős kopásállósága és széles színválasztéka lehetővé teszi, hogy szinte minden helyiségbe megtaláljuk a megfelelőt. Vékony szerkezete folytán ideális a padlófűtéssel ellátott helyiségek burkolására is.
A parkettával való burkolás összetett, kellő szaktudást és tapasztalatot igényel. A művelet parketta lerakással kezdődik, majd csiszolással folytatódik, legvégül lakkozással zárul a sor.

 

Hidegburkolás

A hidegburkolatok onnan kapták nevüket, hogy anyagukból fakadóan hideg felületet adnak. Ennek kényelmetlen hatását enyhíthetjük, ha hőszigetelő réteget teszünk alá.

A különböző helyiségek kialakításánál manapság az egyre szélesedő termékválasztéknak köszönhetően, nem csak a praktikus szempontokat, hanem az esztétikai megfontolásokat is figyelembe kell vegyük. A különböző méretű, színű és mintázatú csempék és padlóburkolatok, a változatos formák szaniter választékban, lehetőséget nyújtanak az egyéniségünkhöz legközelebb álló stílus megvalósításához.

A lakásokban használt hidegburkolás és melegburkolás aránya a közelmúltban megváltozott. Az új fűtési rendszereknek, elsősorban a padlófűtésnek köszönhetően a hidegburkolatok aránya megnövekedett. Ma már nemcsak a klasszikusnak számító előszoba, WC, fürdőszoba és konyha kap hidegburkolást, hanem egyéb helyiségek is. A hidegburkolás nagy előnyének számít általában a könnyebb tisztíthatóság és a kopásállóság.